Gelisim – Piyano Calmanin Faydalari

NOT: Bu yazi kizimin okul arkadasi Gurur’un annesi Cagri Hanim tarafindan yazilmistir. Kendisine bu guzel bilgileri bizimle paylastigi icin tekrar tesekkur ederim.

PiyanoResmi

Müzik, akıllı çocuklar yetiştirir: Müzik öğrenimi genel olarak beynin iki lobunu birden çalıştırmaktadır. Müzik öğrenimi, içinde hem sanatı hem de matematiği içermektedir. Muzik egitiminin getirdiklerinden bazilarini soyle siralamak mumkun:

Geliştirilmiş el-göz koordinasyonu: Piyano çalmak sayesinde gelişen el-göz koordinasyonu; yazı yazmada kolay öğrenme, güzel el yazısı yazma yeteneği sağlar.

Geliştirilmiş konsantrasyon: Piyano çalmak sayesinde çabuk odaklanmayı öğrenir. Parça çalmayı takip etmek, konsantrasyon ve odaklanmayı geliştirir. Aynı zamanda okuduğu notayı doğru olarak çalmak ve doğru tempoyu bulmak dikkati arttırır.

Okul başarısında artış: Piyano çalmak çocukların okulda Fen, Matematik ve Mühendislikle ilgili konulardaki başarısını arttırır.

Karakter gelişimine katkı: Piyano çalmayı öğrenen her çocuk konser piyanisti olmayabilir, ancak sanata bakış açısı gelişir ve donanımlı bir vizyona sahip olur.

Özgüven: Bütün enstrümanlar gibi, piyano çalmak kişinin özgüvenini arttırır. Piyano, enstrüman çalmayı öğrenmek için doğru bir başlangıçtır. Küçük ilerlemelerle çocuğun motivasyonu artar, özgüven kazanmış olur.

Hafızayı kuvvetlendirir: Piyano çalan çocukların hafızaları gelişir; kolay unutmazlar. Aileler çocuklarına piyano dersi aldırarak, kendilerine en güzel hediyeyi vermiş olurlar.

Çocuklar üzerindeki  etkileri;

Anne karnından itibaren titreşimlerle müziğe açık olan bebeğin bir enstruman ile desteklenmesi  ya da sosyal bir biçimde müzikle uğraşması onun;

  • Kendini ifade edebilme becerisini geliştirir
  • Motor gelişimi destekler
  • Dil ve ses gelişimi sağlar
  • Sosyal ve grup içi iletişimini güçlendirir
  • Soyut düşünme yeteneğini destekler
  • Motivasyonunu  arttırır
  • Parça-bütün ilişkisini algılamaya yardımcı olur.
  • Problem çözme yeteneğini geliştirir
  • Müzik kulağının gelişmesini destekler.

3 responses to “Gelisim – Piyano Calmanin Faydalari

  1. Pingback: Egitim – Ingilizce Sarkilarla El Cirparak, Donerek, Ziplayarak Ogrendiklerimiz | her zaman anne·

  2. Piyano çalmanın faydalarının detaylı ve açıkça anlatıldığı çok güzel bir yazı paylaşımı olmuş. Çocuk yaşta enstruman öğrenimi çocuklar için gerçekten kişisel gelişim açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Paylaşım için teşekkürler..

    Like

Leave a comment