Gunluk – Acik hava bol gunes, yorgunlugun boylesine can feda

Dun 19 Mayis tatili olunca cevremizdeki bircok kisi gibi biz de acaba cocuklarimizla nasil kaliteli zaman gecirebiliriz diye sorduk kendimize. (19 Mayis’in bizim icin degeri ve tarihteki yeri cok buyuk tabii. Bu degeri yadsidigim ve unuttugum sanilmasin, ancak onu baska turlu bir yaziya birakmak istiyorum.)

Dedik ki boyle guzel bir havada evde kalmak olmaz, hele hele AVMye gitmek hic olmaz. Once, aldik akrabalarimizdan birkacini, tuttuk Incek’te guzel mi guzel kucuk bir cennet bahcesine gittik. Adi : Ekolojik Bahce. Iceriye girene kadar anlamiyorsunuz bombos gibi gozuken bir arazinin icinden boylesine samimi, boylesine ic acici bir yer cikacagini. Adinin da cagristirdigi uzere, bircok urun organik, onunuze sunulan hersey taze ve yeni yapilmis. Kahvaltida yok yok: Kaymak, Bal, Yag, Zeytin (ustelik de cesit cesit), Peynir (yine cesidi bol), salatalik, domates, patlican/biber/papates kizartma, cilbir, yumurta, pisi, yumurtali ekmek, kendi firinlarinda yapilmis ekmek, yaninizda demlenmis cay… Ustelik de “kucuk bir tabak kaymak verdik iste , bunu aranizda paylasin” havasinda hic degiller (bazi meshur pastanelerin yaptigi gibi), tam tersine siz bittikce istediklerinizden tabak tabak yine geliyor. Ayiptir soylemesi, biz bal-kaymak ikilisini seven bir grup oldugumuzdan tam 6’sar tabak yendi!!

Henuz guzel olan tarafini soylemedim bile.. Cunku yemek faslini (bu kadar lezzetli olmasa bile) heryerde bulursunuz. Oyle bir ‘arka bahcem’ havasi var ki cocuklar icin yapilmis hamaklar, yetiskinler icin ayrilmis sallanan bahce koltuklar da cabasi. Ozellikle hamak benim kizlarim arasinda populer bir yere sahip oldu 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Yerlerin cimen olmasi da cok buyuk bir avantaj oldu bizim icin. Ozellikle yeni yurumeyi kizimin duse kalka halleri ve buyuk kelebegimin orada tanistigi arkadaslariyla top&bowling oynama maceralari icin 🙂

IMG_2836.JPG

Bir de yemek yenen alanin yanina kucuk bir alan daha yapilmis (tabii yine acik havada), buranin ise bir tarafi cocuk oyun alani, diger tarafi tavsan ve guvercin kumesi 🙂 Boylelikle benim 1 yasindaki kizim bile gercek tavsanlarla tanismasini yapmis oldu..

Bahcenin bir baska kosesinde ise uzaktan gozuken ordekler ve hatta bir keci var 🙂

Dolayisiyla acik havada cocuklariyla rahat rahat leziz vakit gecirmek isteyen herkese oneririm burayi.

Bizim ‘acik hava’ maceramiz burada bitmedi ama. Sanki oksijene doyamamis, aylardan sonra evden disari adimini yeni atmis kuslar gibiydik dun! Buradan ciktik, bu sefer de arkadaslarimizla bulustuk Beytepe’nin Yesil Vadi’sinde. Arkadaslarimizin kizi, bizim buyuk kelebegimizin kendi diliyle ‘en yakin arkadasi’ 🙂 Dolayisiyla onlarin keyfine diyecek yoktu. Birlikte kozalak toplamalar mi dersin, sopalar bulup oyun kurmalar mi, yanlislikla patlatilan balonlar mi, ordeklere ekmek atmalar mi, oyuncak mikrofonda sarki soylemeler mi.. Bu arada biz de sagolsun arkadaslarimizin getirdigi yaz meyvelerinin keyfini cikardik.. Dusunceli arkadaslarin hali baska oluyor 🙂

Yesil Vadi, sanki sehir icerisinde insanlarin yanlislikla el degmeden biraktigi nadir ve nadide yerlerden biri olarak kalmis. Tabii ki universite icerisinde olmasa durumu farkli olurdu muhtemelen. Suni golu, ordekleri, kazlari, kugulari, boylari goge eren agaclari ile gercekten Karadeniz havasi veriyor insana..

Saat 10’da baslayip, aksam 6’da bitti oksijen depolama aktivitemiz… Son yarim saatte yorulan kelebeklerin aglamayla karisik uyuma istekleri haric butun gunu bol oksijen, keyifli sohbetler, guzel yemekler ve icten gulumsemeler icinde gecen bir gun..

Dilerim kelebeklerimizle boyle doga ile icice, arkadaslarla/akrabalarla birlikte daha nice gun gecirebiliriz. Sizler icin de ayni dileklerim..

Kocaman sevgiler..

 

Leave a comment