Bebek Arabasi – O mu bu mu su mu?

O kadar cok cesit var ki bebek arabasi olarak benim ilk hamileligimde basim donmustu bebek arabasi bakarken 🙂 Diger urunlerde oldugu gibi yine ayni sorularla basbasa kalmistik esimle birlikte: Neyine bakmali, neresi nasil olmali, nasil bebek icin daha rahat, bizim icin daha kullanisli olur ve tabii uzun omurlu olmasi icin beye dikkat etmeliyiz? Sorular, sorular..

Ilk tercihimizin – iyi yonleri olsa da – cok da isabetli olmadigini itiraf etmek zorundayim. Biz buyuk kizim icin Mothercare’in Spin marka bebek arabasini almistik. Ozellikle su ozellikleri hosumuza gitmisti:

(+) Bebek hem 180 derece yatabiliyor, hem de yatma yeri diklestirilip oturur pozisyona gecebiliyor. Guzel olan tarafi 180 derece yatarken neredeyse besik gibi her tarafi sarili oluyor. Bir cok araba 180 derece olabilse de ayak tarafi boslukta kaliyor.

(+) Arabanin itme yeri hem onde hem arkada olacak sekilde degistirilebiliniyor. Boylelikle bebek size bakacak sekilde ya da yurudugunuz yone bakacak sekilde olabiliyor. Bircok arabada bebek size bakamiyor maalesef.

(+) Katlanis olarak da cok zor degil.

(+) Yine ayni markanin araba koltugu tekerlerin uzerine hicbir adaptor olmadan oturabiliyor. Dolayisiyla resimde gosterilen yatak yerine araba koltugu da istenildiginde kullanilabiliyor.

Biz bunlari dusunerek aldik ve tabii bebegimizin rahat edecegini dusunerek. Ancak bebegimiz dogduktan sonra sunlari farkettik :

(-) Bebisler ozellikle yeni dogduklarinda 180 derece yatmayi o kadar da sevmiyorlar. Ane karnindaki ezis buzus durumdan sonra duz yatmak cok da rahat gelmiyor aslinda onlara. (Hatta ogrendim ki Hintli arkadaslarim bebisleri ilk birkac hafta sari dedikleri 7 metre kumaslarina sarip yukaridan asarak uyuturlarmis – ayni mantik : Bebisler duz yatmasin.) Dolayisiyla bizim bebisimiz de o cok rahat gozuken besik kismini hic sevmedi bebek arabasinin.

(-) Diyeceksiniz ki o zaman egimli halde kullansaydiniz. Evet, biz de oyle yaptik sahiden, ama nedense bu sefer de genisliginden memnun kalmadi. Emniyet kemerleri bir sekilde hep sikti ve egimi onun istedigi gibi olamadi bir turlu.

(-) Bu arada her ne kadar arabanin tekerlekleri ve ustu diye ikiye ayriliyor olmasi araba koltugu oturtmak acisindan pozitif gozukse de gunluk kullanimda zorluyor. Soyleki arabanin arkasina hem besigi, hem tekerlekleri ayri ayri sikistirmak zorunda kaliyoruz. Sonra bebis araba koltugunda uyuyunca tekerlekleri cikartip uzerine oturtuyoruz. Bu arada besik kismini bosuna oraya buraya tasimiz oluyoruz – agirligi da cabasi. Ustelik ucak yolculuklari ve tatiller sirasinda da agirligi, cift parca olmasi sorun oluyor.

Ikinci kizimiz icin aldigimiz urun Chicco marka oldu. Simdi 9 aylik ve simdiye kadar bizi oldukca memnun birakti.

(+) Bir kere ici oldukca genis. Kiz aylarinda kullanilan battaniyelerle bile bebisi sikistirmiyor.

(+) Bebisin onundeki tepsi oyuncaklari ya da sulugu icin yer sagliyor. Tutma yerinin onunde de anne/babanin icecegi icin ve bir de anahtar,vs koymak icin kapakli bir goz var.

(+) Araba koltugu sagdaki gibi arabanin icine oturabiliyor. (Bizdeki soldaki ama icine oturdugundaki goruntuyu gostermek adina bu resmi de koymak istedim.)

(+) Katlandiginda tek parca olarak tasinabiliyor ve biz Yaris, Opel Astra gibi cok buyuk olmayan arabalarin bagajlarina dahi sigdirabildik rahatca.

Dolayisiyla yeni dogan bebek icin kesinlikle Chicco marka oneriyorum ve eminim bu urun kizimi 3 yasina kadar da goturecek bir urun.

—-

Tabii bu arada ilk kizima aldigimiz arabadan memnun kalmayinca biz iki urun daha denedik (biri hediye). Eger sizin de basiniza geldiyse bu durum ve ikinci bir urun arastiriyorsaniz (ozellikle de yenidogan bebekler icin olan ozelliklere ihtiyaciniz yoksa), Chicco’nun yaninda asagidaki iki urun hakkinda da yazayim dusunduklerimi, belki isinize yarar.

Ilki Mamas&Papas’in Luna serisi. Bu urunun

(+) ici oldukca genis,

(+) arkasi ayarlanabiliyor,

(+) tek parca halinde katlanabiliyor

(+) oldukca hafif

(+) en onemlisi de bebislerin icin binmeyi sevdigi bir urun 🙂

Akilda tutulmasi gereken birkac husus:

(-) Kis icin ideal bir urun degil.

(-) Katlandiginda oturma kismi acikta kaliyor, o nedenle eger yolculuk esnasinda oturma yeri pislenebiliyor.

Denedigimiz diger bir urun de MacLaren’in BMW dizaynli urunu.

MacLarenBMW

Bu urun de kis icin ideal bir urun degil ve yeni dogan bebekler icin uygun degil – cunku arkasi tamamen yatmiyor ve yeterince kavrayici olacagini dusunmuyorum. Ancak 1 yasin uzerindeki cocugunuzla uzun tatile cikacaksaniz, ya da yazin surekli kullanirim diyorsaniz super bir urun.

(+) Inanilmaz hafif.

(+) Katlanisi ve kolay ve katlaninca kucucuk oluveriyor.

(+) Ciktigimiz yolculuklarda kizim icerisinde rahat rahat uyudu.

(+) 25 kiloya kadar tasiyabiliyormus – kizim henuz 17 kilo, dolayisiyla biz henuz limiti gormedik 🙂

Bizim bebek arabasi hikayemiz de boyle oldu simdiye kadar. Bu gercekten yasadikca ogrenilen bir surec. Dilerim bizim yasadiklarimiz kararlarinizi alirken faydali olur..

Kocaman sevgiler…

 

 

One response to “Bebek Arabasi – O mu bu mu su mu?

  1. Pingback: Annelik – ‘Hangi ürün çocuğum için daha iyi’ sorusunun cevabını ararken… | her zaman anne·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s